Dit is demo store. Er worden geen orders voldaan.

Bicarbonaat

Bicarbonaat neutraliseert afvalzuren

Bicarbonaat is een lichaamseigen stof die er voor zorgt dat zure afvalstoffen in het lichaam worden geneutraliseerd. Bicarbonaat is, naast alle ontgiftingsmechanisme waar het lichaam over beschikt, belangrijk voor het regelen van de zuurgraad in het lichaam. Deze stof wordt door het lichaam zelf aangemaakt, maar de aanmaak zal na het 40ste levensjaar afnemen. Wanneer het lichaam niet meer instaat is om voldoende bicarbonaat te produceren, om afvalzuren mee te neutraliseren, kunnen afvalzuren worden omgezet in een vaste vorm. Als zodanig worden deze opgeslagen in een van de zuurdepots waarover het lichaam beschikt. Voorbeeld van een vaste vorm waarin afvalzuren kunnen worden omgezet zijn urinezuren die omgezet worden in urinezuurkristallen.

Vayuvit bevat kaliumbicarbonaat

Afname na het 40ste levensjaar.
Uit onderzoeken is naar voren gekomen dat de aanmaak van bicarbonaat door het lichaam vanaf het 40ste levensjaar kan gaan afnemen. Dit betekent dat er minder zuren geneutraliseerd worden en dat die zuren zich gaan omzetten in een vast vorm. De aanmaak van bicarbonaat kan gestimuleerd worden door het drinken van sterk alkalisch (basisch) water. Door 3 druppels Vayuvit® pH-druppels aan water toe te voegen heeft u een glas sterk alkalisch water. Daarnaast bevatten Vayuvit® pH-druppels ook nog eens kaliumbicarbonaat. Het drinken van 3 tot 5 glazen alkalisch water per dag zal het lichaam voldoende stimuleren om bicarbonaat aan te maken. Hierdoor kunnen zure afvalstoffen geneutraliseerd worden waardoor ze eenvoudig uit het lichaam verwijderd kunnen worden.

Bicarbonaat helpt urinezuren en urinezuurkristallen te neutraliseren


Let op! Veel websites en andere bronnen raden aan om natriumbicarbonaatpoeder / baking soda poeder op te lossen in water en dit op te drinken. Dit valt niet aan te raden. De opgeloste natriumbicarbonaat reageert dan met het maagzuur en wordt omgezet in koolstofdioxide, (keuken)zout en water. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel, gasvorming, diarree en kan de bloeddruk stijgen door de verhoogde zoutvorming.